Nieuws

Uit: Het Weekblad voor Dongen van donderdag 26 nov. 2015

Het Stoffenpalet en ’t Pauwke zijn verhuisd

Stoffenpalet.002.klDONGEN , donderdag 19 nov. 2015 – De meesten zal het niet zijn ontgaan dat Het Stoffenpalet en ook Kledingreparatie- en veranderatelier ’t Pauwke sinds donderdag 19 november zijn verhuisd. De belettering op het pand tegenover de Koepelkerk moet nog worden verwijderd maar op de winkelramen is er een duidelijke verwijzing naar de nieuwe locatie pal naast Bloembinderij John Flora en Euronics, voorheen De Harense Smid.

Na een periode van 10 jaar aan de Tramstraat, schuin tegenover De Boerenbond, waar Geja Mauritz haar kledingreparatiebedrijf runde en dochter Maureen de laatste 3 jaar bij haar moeder van 2005 tot 2008 onderhuurde met haar – toen nog alleen – De Borduurderij, verkasten beiden naar het pand aan de Hoge Ham 67, naast de voormalige ING Bank en recht tegenover de Laurentiuskerk. Hier nam Maureen naast dat zij er De Borduurderij onderbracht en nu – andersom – haar moeder met ’t Pauwke huisvesting bood, na 35 jaar ook de voormalige activiteiten in stoffen en fournituren van Frens van de Put over en zo ontstond er een cluster van twee  bedrijven die samen meerdere textiele activiteiten ontplooiden. Nu dan, acht jaar later, verhuisden beide bedrijven naar een prachtig, geheel opgeknapt pand aan het andere begin van de Hoge Ham. Iets kleiner qua winkelruimte maar inclusief de ruim bemeten opslagruimte nagenoeg even groot als de voormalige winkel. En daar ging het de beide dames nou net om: iets  minder winkelruimte in verband met het afstoten van al te hoogmodische modestoffen en de noodzaak van beduidend meer bergruimte. Modestoffen zal Het Stoffenpalet altijd blijven voeren maar het accent komt nu meer te liggen op reguliere stoffen, altijd al het leeuwendeel van de omzet van het bedrijf. Een andere belangrijke reden om te verkassen schuilen in enkele praktische en economische overwegingen. De huurprijs van het nieuwe pand ligt dermate lager dat er ruimte komt voor het aanhouden van een tweetal (part time) medewerksters, Karin en Liesbeth, waardoor Maureen Mauritz de aandacht kan geven aan het moederschap van een babytweeling, een nadrukkelijke wens. De nieuwe locatie heeft naast economische voordelen ook nog eens als prettige bijkomstigheid dat het klanten one-stop-shopping biedt, midden in het centrum op enkele passen van trekkers als de Hema en letterlijk om de hoek van het Looiersplein. Nu het voormalige pand van Van Zon Schoenen en later Marco Damen er weer fris en fruitig uitziet vormt dit beginpunt van de Hoge Ham visueel een geheel met de rest van het centrumwinkelgebied. John Flora en Euronics zijn echte ‘trekkers’ waardoor in combinatie met het nieuwe Stoffenpalet en de inpandige studio van ’t Pauwke dit deel van de Hoge Ham meer dan ooit is geïntegreerd in het winkelhart van Dongen. Een welkome bijkomstigheid is ook het ruime aantal parkeerplaatsen recht voor de deur en de zijstraat tegenover het pand met de vele parkeervakken.

Stoffenpalet.oudHoewel het oude pand (foto rechts) aan het andere begin van de Hoge Ham de nodige uitstraling had doet het nieuwe Stoffenpalet daar niet voor onder. Nog meer dan ooit spettert de kleurenpracht de voorbijganger tegemoet. Het pand is lichter, frisser en moderner en de presentatie van de stoffen eigentijdser dan eigentijds. De activiteiten van De Borduurderij zijn gescheiden van de winkel ondergebracht in een aparte studio, de voormalige keuken van het bedrijfspand.

De thans gerealiseerde verbeteringen waren niet mogelijk geweest zonder welwillende medewerking van de verhuurder van het voormalige pand, de heer Frens van de Put, van wie Maureen Mauritz, door vóór de ‘overname’ in 2008 maandenlang mee te lopen aan zijn hand, het stoffen- en fourniturenvak leerde. Wellicht ligt hier ook het voorbeeld voor huurders en verhuurders in het centrum van Dongen om verdere toename van onwelkome leegstand tegen te gaan. Het pand aan de Hoge Ham is per 1 december a.s. weer te huur. (info bij Van den Bosch Makelaar

In verband met het eerder genoemde moederschap van Mauritz junior zijn de drie bedrijven vanaf nu op maandagmiddag gesloten. De evenwel ruime openingstijden blijven verder van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur (middagpauze van twaalf tot kwart over één) en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Verdere informatie vindt u de komende tijd op Stoffenpalet.nl. De drie ‘textiele’ bedrijven zijn vanaf nu te bereiken onder een centraal telefoonnummer, het al 17 jaar bestaande nummer van ’t Pauwke: 0162-387500

Vanaf nu bent u meer dan welkom aan de Hoge Ham 172 bij Het Stoffenpalet (stoffen, fournituren, kleinvak en brei- en haakgaren), ’t Pauwke (kledingverander en reparatie, couture, bruidsmode, alle textiele aanpassingen, maatgordijnen en meubelstoffering) en De Borduurderij (machinaal borduurwerk voor bedrijven en particulieren)